Het programma KeyLemon biedt je een nieuwe, veiligere manier van inloggen: met je gezicht. Laat je webcam al het werk doen, in plaats van je wachtwoord in te geven. KeyLemon 2.2 associeert je gezicht met je profiel en kijkt regelmatig of de persoon voor het scherm wel degene is die verbonden is met dat profiel. […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het programma KeyLemon biedt je een nieuwe, veiligere manier van inloggen: met je gezicht. Laat je webcam al het werk doen, in plaats van je wachtwoord in te geven.

KeyLemon 2.2 associeert je gezicht met je profiel en kijkt regelmatig of de persoon voor het scherm wel degene is die verbonden is met dat profiel. Als dat niet zo is, neemt KeyLemon automatisch een foto via de webcam en zet het de computer in winterslaap.

De nieuwste versie van het programma introduceert ook een Firefox-plug-in. Door gebruik te maken van de plug-in kun je met je gezicht inloggen op drie verschillende sociale netwerken, namelijk Facebook, Twitter en LinkedIn.

Profiel aanmaken
Na het installeren moet je wel even een profiel aanmaken van je gezicht, dat KeyLemon daarna aan je Windowsprofiel linkt. Standaard kijkt het programma daarna elke tien seconden of jij jij wel bent. Maar dat interval is gelukkig in te stellen in het controlepaneel.

KeyLemon voorziet voor alle zekerheid ook de mogelijkheid om de fotoherkenning te omzeilen met een tekstboodschap. Dit is belangrijk, omdat KeyLemon je soms niet lijkt te herkennen. Bij fel licht bijvoorbeeld, wanneer de details van je gezicht vervagen.

De probeerversie van KeyLemon kun je maar dertig keer gebruiken, maar heeft voor de rest geen grote restricties. Een licentie voor een jaar kost je maar 19,95 dollar. KeyLemon werkt op Windows XP, Vista en 7.