Windows 7-gebruikers werden onlangs verrast door batterijproblemen na installatie van het nieuwe besturingssysteem. Microsoft zegt nu dat er niets mis is met Windows 7 en dat het probleem dan ook echt bij de batterij zelf ligt.   Microsoft gaf onlangs toe dat er misschien een fout in de software geslopen is. Daardoor zouden Windows 7-gebruikers een […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Windows 7-gebruikers werden onlangs verrast door batterijproblemen na installatie van het nieuwe besturingssysteem. Microsoft zegt nu dat er niets mis is met Windows 7 en dat het probleem dan ook echt bij de batterij zelf ligt.
 
Microsoft gaf onlangs toe dat er misschien een fout in de software geslopen is. Daardoor zouden Windows 7-gebruikers een onterechte melding krijgen dat hun batterij bijna leeg is of vervangen moet worden. Microsoft zegt nu echter dat het besturingssysteem werkt zoals het hoort en dat het probleem wel degelijk bij de batterij ligt.
 
In een blogpost zegt Steven Sinofsky, baas van de Windowsafdeling, dat na onderzoek is gebleken dat er geen probleem is met het besturingssysteem. Indien je als gebruiker een waarschuwing krijgt, werkt je batterij niet naar behoren.
 
"Voor zover we weten geeft Windows 7 correcte informatie over de batterijstatus, en in geen geval zorgt Windows 7 ervoor dat een batterij sneller leeg is. Bij elke batterijtest die we hebben uitgevoerd en waar Windows 7 een foutmelding gaf, lag het probleem wel degelijk bij de batterij zelf."
 
Sinofsky zegt ook dat de foutmelding nieuw is in Windows 7 en dat daarom gebruikers een waarschuwing krijgen die ze daarvoor niet hadden.