Nieuws

DDoS-aanval op Nederlandse provider

Yourhosting, een van de grootste providers in Nederland, onderging afgelopen weekend een enorme DDoS-aanval. Websites waren niet of slecht bereikbaar. De aanval is nog gaande, maar wel onder controle, zegt het bedrijf. 

De cybercriminelen zorgden ervoor dat iedereen die verbinding maakte met enkele sites die worden gehost door Yourhosting, op de server van de provider terechtkwam. Door overbelasting werd deze server onbereikbaar. Tijdens de aanval werkten een aantal websites daardoor niet of langzaam en kwam e-mail met vertraging aan.

Kat-en-muisspel
Tegenover Webwereld meldt directeur Valentijn Borstlap dat de aanval niet gericht was op een branche of op een bepaald type klanten. Yourhosting heeft de gehackte sites meteen losgekoppeld.

“Vervolgens is er een kat-en-muisspel ontstaan met de aanvallers”, licht Borstlap toe. “Die richten zich na het loskoppelen van de zwaarbestookte doelwitten op het hele netwerk en niet meer op losse sites. Bovendien doen ze dat op IP-niveau, waardoor het probleem groter is geworden. Ook de aanvalspatronen veranderen zich nu continu, waardoor het moeilijk is de aanval het hoofd te bieden.”

Gisteren berichtte het bedrijf de servers weer onder controle te hebben, ook al is de aanval nog steeds actief. Op dit moment werkt het aan maatregelen die zo’n hindernis in de toekomst kunnen beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business