Nieuws

Mitel naar de beurs dank zij partners

Telecomspecialist Mitel wil naar de beurs trekken om er 230 miljoen dollar vers kapitaal aan te trekken. In zijn prospectus zegt Mitel dat het voor een verdere groei rekent op zijn netwerk van partners, dat het ook wil uitbreiden. Dat schrijft de Nederlandse channel site CRN.

In de documenten die Mitel begin deze maand neerlegde bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC staat dat het succes van Mitel grotendeels afhankelijk is van de succesvolle relaties met verschillend channel partners. Daarom wil Mitel zijn partnernetwerk uitbreiden. Met name wil het bedrijf zijn aantal partners voor de grote ondernemingen opdrijven, omdat het nu vooral partners telt die op de KMO-markt actief zijn.
 
Eind vorig jaar maakte Mitel bekend dat het zijn distributiemodel veranderde en voortaan niet langer met distributeurs zou werken. Voor België betekende dat onder meer dat de relatie met Toptel/Televersal stopgezet werd. Mitel België telt een tiental resellers, en eerder dit jaar vertelde algemeen directeur Jozef Van Royen aan IT Reseller dat hij dat aantal voorlopig niet wil uitbreiden, omdat de meeste van deze partners sinds de herstart van Mitel in België nog in een opstartfase zitten.
 
In 2009 had Mitel volgens cijfers van MZA een marktaandeel van bijna 12 procent in de markt van IP-telefonie leveranciers. Daarmee stond hield het stand op de derde plaats, na Cisco (32%) en Avaya (16%).

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business