Telenet: ongelimiteerd internet aan 100 Mbps

Telenet heeft vandaag zijn internetabonnementen en shakes (telefonie, internet en tv) grondig vernieuwd. Alle abonnementen krijgen een snelheidsverbetering en het volume wordt aanzienlijk opgetrokken. De twee nieuwe Fibernetabonnementen bieden onbeperkt internet.

Fibernet
Na de aankondiging van Belgacom afgelopen vrijdag moest Telenet zijn concurrent zien te overklassen. Dat lijkt zeer goed gelukt. De Mechelse kabelaar biedt met Fibernet 100 een internetabonnement aan van 100 Mbps (5 Mbps upload).

Het abonnement kost 99 euro per maand en is vanaf half maart verkrijgbaar. Tot juni geldt een maandlimiet van 250 GB. Daarna surf je onbeperkt (met fair use policy). Het pakket is ook in combinatie met HD-televisie en telefonie verkrijgbaar voor 120 euro per maand.

[related_article id=”158455″]

Fibernet 50 is het kleinere broertje van bovenstaand abonnement en biedt 50 Mbps (2,5 Mbps upload) voor 69 euro per maand. Dit abonnement is pas vanaf juni verkrijgbaar, maar start dan wel meteen zonder datalimiet. In combinatie met HD-televisie en telefonie kost het pakket 89 euro per maand.

Bestaande abonnementen krijgen meer
Voor de bestaande abonnementen worden zowel snelheid als limieten sterk opgetrokken. TurboNet en TurboNet XL (XL is het internetabonnement gecombineerd met televisie en telefonie) gaan van 25 naar 30 Mbps. Het volume van 60 en 100 GB wordt in juli onbeperkt.

ExpressNet en ExpressNet XL gaan van respectievelijk 15 en 20 Mbps beide naar 30 Mbps. De uploadsnelheid gaat van 1 Mbps naar 1,25 Mbps. Het volume wordt bij deze twee abonnementen stapsgewijs opgetrokken. De huidige 25 en 45 GB worden in maart opgetrokken naar 30 en 50 GB. In juli krijgen beide abonnementen 80 GB, om in december te eindigen op een maandlimiet van 100 gigabyte.

ComfortNet en ComfortNet XL gaan van 6 en 12 Mbps naar 15 Mbps. De uploadsnelheid wordt in juli opgetrokken naar 1 Mbps. Ook hier gaat Telenet het volume stapsgewijs optrekken van 4 en 30 GB nu, naar 15 en 30 GB in maart, om in juli beide gelijk te trekken naar 50 GB.

BasicNet, het goedkoopste abonnement uit de rij, krijgt midden maart een snelheidsupgrade naar 4 Mbps. De upload gaat naar 256 Kbps (beide hetzelfde als BasicNet XL). Hier gaat het volume van één naar vijf gigabyte per maand (tien gigabyte voor ComfortNet XL).

BasicNet krijgt als enige ook een prijsverlaging van 20 naar 19,90 euro. Niet toevallig de prijs die Belgacom vorige week voorstelde voor zijn goedkoopste abonnement.

Mailbox naar 5 GB
Los van de abonnementen worden de mailboxen van alle Telenetadressen stevig vergroot. Het bedrijf belooft een moderne interface met vijf gigabyte opslagcapaciteit. De webmail zal ook mobiel (met een smartphone) te raadplegen zijn.

Volgens Telenet is de webmail overigens nog steeds populair. Zo gebruikt zeventig procent van alle klanten de dienst.

Eurodocsis 3
De enorme snelheidsverhoging is vooral te danken aan Eurodocsis 3. Deze nieuwe kabelstandaard kan in principe tot 200 Mbps downloaden en aan 120 Mbps data verzenden. Met Eurodocsis 2 was het maximum 50 Mbps.

Telenet maakt zich sterk dat het zijn netwerk kan upgraden zonder graafwerken. Dat netwerk bestaat vandaag grotendeels uit optische vezel, met coaxkabel op het eind. Voor de nieuwe snelheid moet je als klant wel een nieuwe modem huren, al zit die al inbegrepen in de prijs.

Richting: onbeperkt
Het is de eerste keer dat Telenet uitpakt met twee abonnementen zonder datalimieten. Hoewel de prijs met 69 euro voor het goedkoopste Fibernetabonnement boven Belgacom ligt (daar betaal je 56 euro), wordt die laatste wel geklopt als het gaat om de up- en downloadsnelheid.

“Het is de bedoeling dat we naar onbeperkt gaan”, zegt Telenets gedelegeerd bestuurder Duco Sickinghe. Zo benadrukt hij dat het de bedoeling is dat alle abonnementen op termijn hun limiet zullen verliezen. Al zal dit voorlopig wel in stapjes gebeuren, tot Telenet de sluizen helemaal openzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business