Nieuws

Intel verbetert vPro-chips

De volgende generatie vPro-chips voor zakelijk gebruik is vorige week voorgesteld door Intel.

Het vPro-platform krijgt er nieuwe telgen bij: De i5- en i7 Core-processors met 32 nanometertechnologie en de Q57 Express-chipset. Intel raadt daarbij de netwerkchip 82578DM aan voor desktops en de nieuwe chip 82577LM Gigabit Ethernet voor laptops.

De Q57 Express heette vroeger Ibex Peak en bevat interfaces voor USB, PCIe en SATA. Hij kan ook videocapaciteiten ingebakken krijgen. De Intel Core-chips hebben een geheugeninterface in de CPU, waar die normaal in de chipset zit.

[related_article id=”152275″]

Op afstand
Met de vPro-technologie kun je een pc van op afstand controleren en onderzoeken. Daarvoor wordt het LAN of zelfs het internet gebruikt. In het proces hoeft de pc zelfs niet aan te staan. De recentste versie van vPro bevat verbeterde antidiefstaltechnologie en een ingebouwde ondersteuning voor KVM: beeldscherm, toetsenbord en muis.

Met de nieuwe KVM-functies kunnen beheerders van het pc-park van op afstand het scherm van de gebruiker zien. Omdat de functie in de chip zit, maakt het niet uit welk besturingssysteem of toepassing erop draait.

Van de pc-bouwers gaan Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo en Toshiba de nieuwe vPro-chips integreren. Software-ondersteuning komt er van Microsoft, LANDesk, RealVNC en Symantec.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business