Nieuws

iPhone verliest marktaandeel

Dat het marktaandeel van de iPhone zou dalen in het voordeel van Android, was volgens analytici een kwestie van tijd. Nu is het zover: de iPhone zakt terug.

Onderzoeksbureau ABI Research registreert en vergelijkt de verkoopcijfers van smartphones per kwartaal. Volgens de jongste onderzoeksresultaten zakte Apples telefoon van een marktaandeel van 18,1 procent in het derde kwartaal van 2009 naar een aandeel van 16,6 procent in het vierde kwartaal.

Geen enorm verschil, maar wel een duidelijk signaal. De iPhone verliest namelijk terwijl de totale verkoop van smartphones met 26 procent toeneemt.

Google-platform populair
De belangrijkste reden voor dit verlies is Android. Dit platform van Google is niet gebonden aan hardware en is bovendien gratis. Daarom installeren steeds meer fabrikanten het op hun toestellen en wordt de kans op gebruik alsmaar groter.

Of een nieuwe iPhone de boel recht zal trekken, betwijfelen de onderzoekers. Ze hopen dat Android Apple ertoe aanzet zijn strategie te evalueren en dat het beseft dat de iPhone niet de enige smartphone op aarde is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business