Nieuws

Apple-oprichter ontdekt softwarefout in Toyota

Steve Wozniak, de oprichter van Apple, heeft een softwarefout in zijn Toyota Prius ontdekt. Door de fout versnelt zijn auto oncontroleerbaar. Toyota leent de wagen voor onderzoek.

“Zeer angstaanjagend”, zo noemde Wozniak zijn probleem met zijn hybridewagen. Het komt erop neer dat zijn auto als een gek begint te versnellen. En de fout zit hem in de software van de wagen, volgens hem.

Wozniak beweert dat hij de fout herhaaldelijk kan doen optreden. Juist daardoor kunnen we spreken van een fout in de software, en geen stom toeval. De ongewenste acceleratie treedt alleen op onder bepaalde omstandigheden, als de cruisecontrol aan staat.

Slecht moment voor Toyota
De oprichter van Apple heeft maandenlang de problemen aangekaart bij Toyota, maar kreeg geen gehoor. Eerder deze week haalde hij het probleem aan tijdens een speech, waardoor het in de VS belangstelling kreeg.

De timing voor Toyota is zeer ongelukkig, omdat het bedrijf net een terugroepactie is gestart voor defecte gaspedalen. Ook die maken dat een auto oncontroleerbaar gaat versnellen. Mechanisch dan, niet softwarematig.

Toyota neemt de zaak nu ernstig en gaat de auto van Wozniak een week lenen om deze te onderzoeken, volgens de Amerikaanse autoblog Jalopnik

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business