Nieuws

YouTube interviewt Obama

De Amerikaanse president Obama heeft maandag via YouTube geantwoord op vragen die surfers hem hebben gesteld naar aanleiding van zijn jaarlijkse toespraak voor het Congres.

Een week geleden werd Obama’s eerste State of the Union uitgezonden via de online videodienst YouTube. Na afloop daarvan konden Amerikaanse burgers via YouTube vragen stellen aan de president.

Obama kreeg de vragen van burgers voorgeschoteld in een vraag- en antwoordsessie. Geen van de vragen is ingekeken, geweigerd of aangepast door het Witte Huis. Het enige criterium om een vraag te selecteren waren de stemmen van andere surfers.

Geen hard interview
Toch werd het nauwelijks een hard interview voor de president. De op voorhand geselecteerde vragen laten immers geen bijkomende diepere vragen toe. Daardoor kreeg Obama nagenoeg een vrij podium om zijn ideeën nog eens uiteen te zetten.

De vraag- en antwoordsessie is de eerste in haar soort. Misschien belangrijker dan het interview zelf is de vaststelling dat politici nu de burgers kunnen bereiken zonder de klassieke media. Met YouTube, Twitter en Facebook is er een directe link met het volk.

Of zoals Obama het zelf aangeeft: “Ik hoop dat we dit vaker kunnen doen, want het geeft me een geweldige toegang tot alle mensen met geweldige ideeën.”

Op het einde van het interview keek de president rechtstreeks in de camera en sprak hij de YouTube-kijkers toe: “Zelfs als je vraag nu niet aan bod is gekomen, waarderen we je bijdrage. Hopelijk komen we er volgende keer aan toe.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business