Nieuws

Facebook kan carrière breken

Een onderzoek van Microsoft wijst uit dat zeventig procent van de werkgevers sollicitanten online opzoekt. De gevonden foto’s en berichten kunnen een reden zijn om iemand niet of juist wel aan te nemen.

De boodschap voor werkzoekenden is duidelijk: besteed aandacht aan je digitale identiteit. Je Facebook- of Twitterpagina wordt namelijk ongetwijfeld bekeken. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat zeventig procent van de werkgevers kandidaten afwijst vanwege aanstootgevende foto’s, gezeur over het werk of ongepast taalgebruik.

Als het online profiel daarentegen ijzersterk is, is dit een aanleiding om iemand aan te nemen.

[related_article id=”161452″]

Uitstraling
Imagodeskundige Anouk van Eekelen zegt dat het belangrijk is te bedenken wat je voor wie wilt uitstralen. “Maak een onderscheid tussen een privé en zakelijk netwerk. Plaats enkel relevante zaken voor dat platform. Op Facebook mag je daarom best een vrolijke vakantiefoto zetten, je hebt immers ook een privéleven. Maar bezorg een werkgever niet het schaamrood op de wangen door gênante plaatjes openbaar te maken.”

Werknemers ook oppassen
Ook nadat je een baan gevonden hebt, blijft zorgdragen voor wat je online zet het devies. Uit een onderzoek van het Engelse Careerbuilder blijkt namelijk dat 28 procent van de werkgevers wel eens een arbeidskracht heeft ontslagen omdat hij online zijn beklag deed over het bedrijf en collega’s. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business