Nieuws

HP’ers ontvangen bij Peeters

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft een delegatie HP’ers ontvangen op zijn kabinet. Hij zegt dat de Vlaamse regering als HP-klant geen vragende partij is voor de geplande delokalisatie van het bedrijf.

“In tegenstelling tot wat bij HP wordt gesteld, is de Vlaamse Regering formeel geen vragende partij voor de verplaatsing van werk naar Polen en andere lidstaten”, zo stellen de vakbonden in een persbericht.

De bonden vragen zich af of HP nu nog wel wil doorgaan met de delokalisatie. Vlaanderen, een van de grootste klanten, wil immers dat hun werk hier bij ons gebeurt. De regering zal er als klant ook op aandringen dat de delokalisatie niet doorgaat.

Regering redde al jobs
Uit het gesprek met Kris Peeters blijkt dat de Vlaamse regering wel degelijk onderhandeld heeft over Vlaams jobbehoud. Zo heeft ze bijvoorbeeld aangedrongen bij HP op het behoud van de servicedesk in Mechelen. Volgens de bonden wenste HP eerder al de 472 jobs bij de servicedesk te delokaliseren naar Ierland.

“De bonden bij HP zetten volgende week het overleg in de onderneming voort. Als de verklaringen van de Vlaamse Regering kloppen, dan zouden vandaag al tot honderd van de 324 ontslagen vermeden moeten kunnen worden”, zo melden de bonden nog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business