Nieuws

Batterij eerder leeg na upgrade Windows 7

Wie van een laptop met Windows XP of Vista een upgrade naar Windows 7 doet, kan met minder batterijduur worden geconfronteerd. Een softwarefout zorgt voor een verkeerde weergave daarvan.

Het probleem is al een tijdje aan de gang, maar niet alle gebruikers hebben er last van. Zo geeft een lezer van The Register aan dat de batterij van zijn HP-laptop uit 2007 van twee uur naar dertig minuten terugzakte na de upgrade.

Op het TechNet-forum van Microsoft zijn soortgelijke klachten te lezen over laptops van verschillende merken. Sommigen beweren dat de fout al in de eerste bèta van Windows 7 zat, anderen zeggen het probleem pas te hebben ondervonden bij de overstap naar de RTM-versie.

Het ziet ernaar uit dat de batterijen een lagere autonomie lijken te hebben dan in werkelijkheid het geval is. Zo krijgen klanten de waarschuwing om hun batterij te vervangen, of sluit het systeem zichzelf uit voorzorg af, terwijl de batterij in werkelijkheid nog niet leeg is.

Microsoft onderzoekt
Microsoft erkent het probleem tegenover The Register en zegt dat het te wijten is aan de manier waarop Windows 7 de systeemsoftware leest. Het bedrijf onderzoekt de zaak samen met hardwarepartners en belooft onder meer via TechNet meer informatie te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business