Nieuws

Apple-tablet bevestigd door partner

In afwachting van de productaankondiging die Apple vanavond doet, heeft de baas van een Amerikaanse uitgeverij zijn mond voorbijgepraat. Het gaat om een tablet die is gebaseerd op het besturingssysteem van de iPhone.

Het is Terry McGraw, hoofd van uitgever McGraw-Hill, die tijdens een interview met de Amerikaanse zender CNBC verrassend openlijk commentaar heeft gegeven. “We werken al een tijdje samen met Apple. De tablet zal gebaseerd zijn op het iPhone-besturingssysteem.”

Verder zou het om een toestel gaan dat je met huisgenoten kunt delen en waar je onder meer e-boeken op kunt lezen. Volgens McGraw mikt Apple hiermee op de professionele markt en die voor hoger onderwijs.

Alleen in de VS?
Vanavond houdt Apple-topman Steve Jobs in de VS de langverwachte persconferentie over het product. Die wordt ook door ZDNet gevolgd, zij het van op afstand.

Als de tablet daadwerkelijk wordt gelanceerd, dan is het nog niet zeker dat het toestel meteen naar Europa komt. Bij wereldwijde productaankondigingen wordt immers ook de Europese pers opgetrommeld, en dat is deze keer niet het geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business