Nieuws

Android groeit harder dan concurrenten

Windows Mobile zal het moeilijk krijgen in zijn concurrentie met Android. Volgens de analisten van IDC wordt laatstgenoemd besturingssysteem de op één na meest gebruikte software voor mobiele toestellen.

Reden voor de verwachte populariteit is dat Android gratis en vrij te gebruiken is. In tegenstelling tot Windows Mobile hoef je er als smartphonefabrikant geen licensiekosten voor te betalen. En in tegenstelling tot de systemen van Apple en RIM hangt het niet vast aan bepaalde hardware. Het gevolg? De Samsungs, LG’s en HTC’s van deze wereld lopen warm voor Android.

Android verslaat RIM
De komende jaren zullen er dan ook steeds meer toestellen met Android verschijnen én gebruikt worden. Dit betekent een stoelendans in de lijst van de meest gebruikte mobiele besturingssystemen wereldwijd en in Amerika. Globaal gezien staat Symbian nu bovenaan, gevolgd door RIM en Apple. IDC voorspelt dat Android in 2013 op nummer 2 zal staan.

[related_article id=”158662″]

In Amerika is RIM momenteel het populairst. Dit blijft waarschijnlijk zo, maar Apple zal zijn tweede plaats moeten afstaan aan Android. Het gevolg is dat Windows Mobile niet meer in de top drie zal verschijnen.

Dit betekent voor Microsoft dat het flink zijn best zal moeten doen met Windows Mobile 7 en dat het met een dijk van een toestel moet komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business