De Exellent-keten is bijzonder tevreden met de manier waarop de Start2Surf-actie verloopt. Het bedrijf investeerde veel tijd en moeite in deze actie, maar zegt dat de winkels momenteel mooie marges maken op het project. Exellent liet bij de hardwareleveranciers die deelnemen aan Start2Surf een aantal modellen maken speciaal voor de keten. Deze ‘Built to Order’-pakketten […]

Advertentie

De Exellent-keten is bijzonder tevreden met de manier waarop de Start2Surf-actie verloopt. Het bedrijf investeerde veel tijd en moeite in deze actie, maar zegt dat de winkels momenteel mooie marges maken op het project.

Exellent liet bij de hardwareleveranciers die deelnemen aan Start2Surf een aantal modellen maken speciaal voor de keten. Deze ‘Built to Order’-pakketten doen het bijzonder goed. “Vooral medioren die voor het eerst een pc kopen, willen een krachtig model hebben, zij willen niet gezien worden met de allergoedkoopste modellen,” zegt formule manager Peter Debrouwere van Exellent IT. Uiteindelijk kopen slechtst twee op de tien klanten een basismodel.
 
De top drie in meest verkochte toestellen wordt in de Exellent winkels gevormd door Packard Bell, Samsung en HP. Het merendeel van deze toestellen worden verkocht met een internetabonnement van Belgacom, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat alleen Telenet-verdelers de pakketten met Telenet mogen verkopen.
 
Bovendien slagen de meeste Exellent winkels er ook in nogal wat extra’s te verkopen bij de toestellen. Zo gaat heel dikwijls een extra scherm of een groter scherm mee, en verder uiteraard ook zaken als printers, draagtassen, muizen en softwareboeken.
 
Hoe de Start2surf actie in zijn geheel loopt, is momenteel moeilijk in te schatten. Eind december gewaagde het kabinet van minister Van Quickenborne van 7.000 effectief verkochte toestellen, maar ondanks diverse aanvragen bleek het kabinet de laatste weken niet in staat nieuwe cijfers te geven.