Ericsson gaat vijftienhonderd extra banen schrappen. Vorig jaar kondigde de Zweedse telecomfabrikant al vijfduizend ontslagen aan, maar dat cijfer wordt uitgebreid na tegenvallende kwartaalresultaten. Het nieuws wordt bekendgemaakt na publicatie van de cijfers uit het laatste kwartaal van 2009. Daaruit blijkt dat de nettowinst van de Zweedse netwerkspecialist met 92 procent is gezakt. De omzet […]

Advertentie

Ericsson gaat vijftienhonderd extra banen schrappen. Vorig jaar kondigde de Zweedse telecomfabrikant al vijfduizend ontslagen aan, maar dat cijfer wordt uitgebreid na tegenvallende kwartaalresultaten.

Het nieuws wordt bekendgemaakt na publicatie van de cijfers uit het laatste kwartaal van 2009. Daaruit blijkt dat de nettowinst van de Zweedse netwerkspecialist met 92 procent is gezakt. De omzet zakte met dertien procent.

Begin vorig jaar heeft Ericsson al laten weten dat het door de crisis vijfduizend jobs zou schrappen. Die herstructurering blijkt nu niet voldoende, waardoor het totaal aantal ontslagen op 6.500 komt te staan.

Advertentie