Nieuws

Avaya België licht overname Nortel toe

Avaya lichtte deze week zijn Belgische partners in over de plannen die het bedrijf heeft met het overgenomen Nortel. Het blijkt dat Nortel nog niet meteen verdwijnt.

Eind december heeft Avaya de overname van Nortel Enterprise Solutions afgerond. Het bedrijf beloofde binnen de maand met een plan te komen voor de integratie van de twee bedrijven. Een belofte die nu is ingelost.

Het blijkt dat Nortel nog niet dood en begraven is. “Bestaande voice-producten zoals de CS 1000 en de CS 2000 van Nortel zullen de komende achttien maanden nog verkocht worden”, zegt Belgisch topman van Avaya Alain Huys. “De ondersteuning van die producten zal dus nog enkele jaren blijven.”

Integratie moet makkelijk lukken
De integratie in België zal niet te moeilijk zijn, verwacht Huys. Het personeel van Nortel is bijvoorbeeld ondergebracht bij Avaya. Hun eerste geluk is dat ze met niet veel zijn – specifieke aantallen wil Huys niet kwijt. Hun tweede geluk is dat er weinig overlapping is met de werknemers van Avaya zelf.

“De grootste kennis bij de Belgische werknemers van Nortel is datacommunicatie. Bij Avaya België zijn we vooral in spraakcommunicatie gespecialiseerd”, zo verklaart Huys.

Wat de integratie verder vergemakkelijkt, is een strategische technologische keuze die Avaya heeft gemaakt. Het bedrijf heeft er specifiek voor gekozen om zijn technologie te baseren op SIP, een open standaard. Nortel heeft zich ook op die standaard gebaseerd, wat de technologie van de twee mooi compatibel maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business