Het onderzoeksbureau Gartner gaat er van uit dat de economische heropleving die dit jaar verwacht wordt, ook zal leiden tot een toename van de IT-budgetten. Voor de hele wereld verwacht Gartner een groei met 4,6 procent. Gartner geeft toe dat deze verhoging relatief beperkt is, maar toch schril afsteekt tegen een daling met 4,6 procent […]

Advertentie

Het onderzoeksbureau Gartner gaat er van uit dat de economische heropleving die dit jaar verwacht wordt, ook zal leiden tot een toename van de IT-budgetten. Voor de hele wereld verwacht Gartner een groei met 4,6 procent.

Gartner geeft toe dat deze verhoging relatief beperkt is, maar toch schril afsteekt tegen een daling met 4,6 procent vorig jaar. Gartner voorspelt dat de ICT op alle domeinen zal groeien, zowel in software en diensten als ook in hardware. Voor hardware voorspelt Gartner ziet voor hardware een vooruitgang met 1,6 procent. IT-dienstverlening zal het hardste groeien, met 5,6 procent.
 
Uiteraard zullen niet alle regio’s in de wereld even sterk groeien. De groei zou het grootste zijn in Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten en Azië. In West-Europa ziet Gartner een groei met 5,2 procent.
De motivatie achter de groei ziet Gartner in het feit dat de economie zelf groeit en dat bedrijven naar nieuwe technologieën zullen zoeken om die groei te verwezenlijken. Gartner gaat er ook van uit dat het voor bedrijven makkelijker zal zijn om aan kredieten te geraken om de investeringen mogelijk te maken.

 

Advertentie