Acer zit HP op de hielen in de markt voor pc’s. Het Taiwanese bedrijf haalde over heel 2009 een marktaandeel van 20,2%, slechts een half procent minder dan leider HP. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van onderzoeksbureau IDC over 2009. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika verkocht markleider HP net geen twintig miljoen pc’s. […]

Advertentie

Acer zit HP op de hielen in de markt voor pc’s. Het Taiwanese bedrijf haalde over heel 2009 een marktaandeel van 20,2%, slechts een half procent minder dan leider HP. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van onderzoeksbureau IDC over 2009.

In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika verkocht markleider HP net geen twintig miljoen pc’s. Daarmee verkocht HP er drie procent minder dan een jaar eerder. De nummer twee, Acer, ging er meer dan zestien procent op vooruit en wint zo een goede drie procent op HP.
 
Alle andere computerbouwers gingen er in 2009 op achteruit. In de EMEA is Dell de nummer 3, met een marktaandeel van 9,6%. De top vijf wordt verder vol gemaakt door door Asus en Toshiba.