Nieuws

HTML 5-video op YouTube

YouTube werkt al een tijdje aan ondersteuning voor HTML 5-video, als alternatief voor de Flash-speler van Adobe. Nu heeft het deze nieuwe standaard voor webvideo beschikbaar gemaakt voor iedereen.

HTML 5-video is de webstandaard waarmee gebruikers van recente browsers video’s kunnen afspelen in hun browser zonder dat ze een beroep moeten doen op de Flash-speler van Adobe.

Om deze nieuwe functie te kunnen gebruiken, moet je intekenen op het HTML 5-programma op TestTube, waar het bedrijf ook een aantal andere experimenten huisvest.

Niet voor alle browsers
De enige browsers die momenteel HTML 5 ondersteunen, zijn Google Chrome, Apple Safari en Internet Explorer (als die het  Google Chrome Frame heeft draaien). Opera en Mozilla Firefox kunnen geen HTML 5-video’s op YouTube weergeven, ondanks dat ze uitgerust zijn met de videospecificatie van HTML 5.

Niet alle YouTube-video’s kunnen bekeken worden in de nieuwe HTML 5-modus. YouTube zegt dat de video’s op dit moment geen advertenties, opmerkingen of onderschriften die door gebruikers gemaakt zijn mogen bevatten.

Vimeo volgt
Ook Vimeo, een andere belangrijke videosite, heeft vandaag aangekondigd dat het een HTML 5-speler heeft als alternatief voor Flashvideo’s.

Voordelen van HTML 5 zijn dat video’s sneller beginnen af te spelen, dat je naar een andere plaats in de video kan springen zonder dat je moet wachten tot dat gedeelte gebufferd is, en dat video’s in het algemeen vlotter weergegeven worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business