Nieuws

Lotusphere 2010: de party

De derde dag is voor vele bezoekers van Lotusphere het hoogtepunt van de week. Traditioneel worden dan de sterkste sessies gegeven, maar er is ook de Lotusphere Party, die dit jaar zal doorgaan in Disneys Hollywood Studios. Maar eerst even naar de orde van de dag.

Interessante sessies vandaag zijn onder andere de Show’nTell-sessie van Volker Juergensen en Frank Altenburg rond Sametime 8.5. Via een kookles in echte Piet Huysentruyt-stijl tonen zij aan hoe het mogelijk is om Sametime te installeren in minder dan twee uur.

 

Er is ook The Intersection of Collaboration and Enterprise Content Management: tachtig procent van alle content in een bedrijf is ongestructureerd. Ken Bisconti leert ons dat deze groei enorm toeneemt dankzij samenwerkende omgevingen. Deze sessie geeft ons inzicht in de Enterprise Content Management-strategie van IBM.

An Oral History of IBM Lotus Notes: the First Twenty Years is de geschiedenis van Lotus van 1989 tot nu door Ed Brill, de hoofdgoeroe van Lotus. Vooral interessant zijn zijn voorspellingen rond de evolutie van Lotus voor de komende twintig jaar.

Alleen voor partners
Tijdens een sessie voor IBM-partners komen we meer te weten rond het Software Value Program van IBM. Door dit programma zullen IBM-klanten bepaalde software enkel kunnen kopen via gecertificeerde businesspartners.

Voor Lotus gaat het vooral over Sametime, Quickr en Connections. IBM wil zo dat zijn gespecialiseerde software zal verkocht, geïnstalleerd en onderhouden worden door gespecialiseerde firma’s die strenge certificatieprocedures doorlopen. Het Software Value Program zal voor Lotus software actief worden in het tweede kwartaal van 2010.

Na de sessies bezoeken we de Business Partner Showcase: de grote hal waar alle partners vertegenwoordigd zijn. Vooral nuttig om producten en oplossingen te bekijken, maar zeker ook om op gadgets te jagen, de meest beoefende sport op Lotusphere.

Voor GFI is het vooral nodig om de juiste producten te identificeren die wij in ons portfolio kunnen opnemen. Op Lotusphere kunnen we deze producten grondig bekijken, een demo doen en een versie voor testdoeleinden versieren. Het Nieuw-Zeelandse bedrijf IONet toont een workflow-engine en een flexibele archiveringsoplossing. iEnterprises stelt iExtentions voor, een Lotus CRM-oplossing. Group Technologies stelt zijn IQ Suite, een gamma van Lotus-producten rond archivering, authenticatie en encryptie voor. Panagenda toont een monitoringtool en hun software om Lotusclients uit te rollen en te beheren.

De interessantste partner voor GFI is Trilog. Zij slepen de Lotus Award rond ‘Beste Oplossing on the Show’ binnen. Zij brengen een tool op de markt die toelaat om Microsoft Project-gegevens te gebruiken binnen een Lotusomgeving… een vraag die onze klanten in België regelmatig stellen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business