Late avond, vroege ochtend, zachte start vandaag… Na een Amerikaans ontbijt om 6u30 volgt een voormiddag gevuld met sessies. Speciaal is de sessie rond Lotus Application Development Strategy, gebracht door Alistair Rennie zelf. De zaal is afgeladen vol, maar ik vermoed sterk dat men vooral geïnteresseerd is in de nieuwe grote baas van Lotus. De […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Late avond, vroege ochtend, zachte start vandaag… Na een Amerikaans ontbijt om 6u30 volgt een voormiddag gevuld met sessies. Speciaal is de sessie rond Lotus Application Development Strategy, gebracht door Alistair Rennie zelf. De zaal is afgeladen vol, maar ik vermoed sterk dat men vooral geïnteresseerd is in de nieuwe grote baas van Lotus.

De uitstekende lunch brengt verlichting aan de zere voeten. Hoe doen ze dat toch voor meer dan vijfduizend mensen in tweeëneenhalf uur? Aangesterkt kunnen we beginnen aan de namiddagsessies en de kilometers wandelen van sessie naar sessie. Andy Donaldson, een bekende Lotusblogger, heeft berekend dat een gemiddelde Lotusphere-bezoeker ongeveer 5 tot 8 km stapt per dag.

De namiddag begint sterk met een fantastische sessie door Gabriella Davis rond Sametime 8.5 en alle mogelijke valkuilen die er verbonden zijn aan dit product. De dame in kwestie is een autoriteit op dit vakgebied.

Paul Mooney en Bill Buchan brengen ook op deze editie van Lotusphere in hun geheel eigen stijl een mooie bloemlezing van hoe hard het fout kan gaan als Murphy toeslaat. Stand-up comedy van de bovenste plank.

Financiën getuigt
Hoogtepunt van de dag is voor mij de getuigenis van Bart Meskens, projectleider van FOD Financiën. Hij komt getuigen over de succesvolle migratie van dertigduizend gebruikers naar het Lotus-platform. Bart illustreert hoe FOD Financiën er samen met GFI en IBM erin slaagde om zoveel mensen naar een Lotus-omgeving te migreren in een recordtijd van enkele maanden.

Financiën over een Lotusmigratie

Hij benadrukt vooral de manier waarop Lotus beantwoordt aan de verwachtingen van de FOD, door zijn stabiliteit en schaalbaarheid, sterke veiligheid, hoge beschikbaarheid, en integratie met IBM Filenet. Op functioneel gebied gaat het vooral over de verregaande collaboratieve functionaliteiten zoals instant messaging, wiki’s, blogs, documentbeheer, profielen en webvergaderingen.

Achteraf krijgt het publiek bij een glas bier of wijn de gelegenheid om vragen te stellen over het project. Een migratie van dergelijke omvang die met succes werd uitgevoerd lokt natuurlijk veel vragen uit van andere aanwezige Lotusklanten, die Bart samen met de teams van GFI en IBM beantwoordt.

De avond eindigt met een IBM Belux communitydiner in een van de lekkere restaurantjes die Orlando rijk is. Vermoeid maar voldaan beginnen we nu aan een korte nacht zodat we morgenvroeg fris zijn voor dag drie van Lotusphere.