Na HP heeft nu ook Acer een derde distributeur aangesteld naast Ingram Micro en Tech Data. Copaco, dat ook al Dell, Sony en Toshiba verdeelt, mag het hele gamma aan Acer-apparatuur gaan leveren aan resellers. Copaco was al jarenlang verdeler van Acer in Nederland. Copaco België neemt alle producten van Acer op in zijn portfolio: […]


Na HP heeft nu ook Acer een derde distributeur aangesteld naast Ingram Micro en Tech Data. Copaco, dat ook al Dell, Sony en Toshiba verdeelt, mag het hele gamma aan Acer-apparatuur gaan leveren aan resellers.

Copaco was al jarenlang verdeler van Acer in Nederland. Copaco België neemt alle producten van Acer op in zijn portfolio: desktops, notebooks, netbooks, TFT’s en projectoren. In een persbericht zegt Acer dat de samenwerking er komt na de sterke groei van de onderneming en de stijgende behoeften naar een nieuwe distributeur die het brede netwerk Acer-resellers kan ondersteunen.
 
“Het succes van Acer steunt integraal op onze duidelijke channel strategie”, zegt country manager Marc Pauly van Acer Benelux. “Onze organisatie hanteert een volledig indirect business model. Op deze manier kunnen wij al onze partners de beste voorwaarden geven,, wat erg gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren boekt Acer succes over succes waardoor er behoefte is ontstaan voor een nieuwe  distributiepartner. De geschikte partner hebben wij gevonden  in Copaco. We zijn ervan overtuigd dat hun expertise het antwoord is voor onze sterk groeiende Belgische activiteiten en we kijken dan ook uit naar deze nieuwe samenwerking.”
 
Ook CEO Dany Mestdag van Copaco toont zich tevreden met de nieuwe samenwerking. “De toevoeging van Acer in ons productportoflio is voor Copaco een logische stap in onze commerciële evolutie. Onze ‘footprint’ als one stop shopping distributeur wordt bij ons bestaand clienteel groter en brengt Acer hiermee ook extra in de kijker in kanalen waar Copaco door haar focussed approach al jaren actief is. Resellers actief in marktsegmenten zoals Video surveillance, AV/digital signage, Industrie, Lifestyle stores en het Office equipment segment zijn op zoek naar leveranciers en fabrikanten met een toegevoegde waarde en een breed, overkoepelend product portfolio. Copaco Belgium zal met de komst van Acer de behoeftes van deze resellers perfect kunnen invullen.”     
 
In de januari editie van IT Reseller, die op vrijdag 22 januari verschijnt, staat een uitgebreid interview met Marc Pauly.