Nieuws

Bluescreenview 1.15

Ze zijn gelukkig nogal zeldzaam, maar als er eentje opduikt is het flink balen: een BSOD (blue screen of death). Begin dan maar eens uit te vlooien welk brokje software of welke hardwarecomponent dat op zijn geweten heeft.

Met wat geluk helpt het stopfoutnummer in de BSOD je, in combinatie met Google, al een eind op weg. Of je weet bruikbare informatie op te vissen uit de systeemlogboeken. Met Bluescreenview heb je er echter een interessante informatiebron bij.

[download_file]

Als je het systeem zo hebt ingesteld dat er bij elke crash automatisch een minidump wordt gemaakt, dan probeert deze tool uit de inhoud van deze dump nuttige informatie op te diepen.

Je krijgt dan een gedetailleerd rapport over de crash, inclusief alle stuurprogramma’s en modules die wellicht bij die crash betrokken waren. Stuurprogramma’s die vermoedelijk mee de fout hebben veroorzaakt, worden gemarkeerd zodat je snel de dader(s) op het spoor komt. Hoe dan ook, niet meteen voer voor beginners.

Zo’n minidump activeer je als volgt: klik met de rechtermuisknop op ‘Deze computer’ en kies Eigenschappen. In Windows Vista of Windows 7 klik je vervolgens ‘Geavanceerde systeeminstellingen’ aan. Open het tabblad Geavanceerd, druk op de onderste knop Instellingen en kies in het uitklapmenu ten slotte voor ‘Kleine geheugendump’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business