Nieuws

Currports 1.80

De leds op je router flikkeren alsof het Kerstmis is. Vreemd, want je surfactiviteiten staan echt wel op een laag pitje. Het werk van malware of van een hacker? Currports kan het je vertellen.

De tool monitort je netwerkverkeer en toont je alle TCP/IP- en UDP-poorten die op je pc geopend zijn.

[download_file]

Zodra je de tool uitvoert, krijg je alle mogelijke details over de geopende netwerkconnecties te zien. Naast het gebruikte protocol lees je onder meer nog de IP-adressen en de poorten van de connectie af, de verbindingsstatus, het programma dat de connectie heeft opgezet en de bijhorende bestandsnaam.

Deze informatie is weliswaar statisch, maar bij Opties, Automatisch vernieuwen kun je de verversingsfrequentie verhogen tot minimaal één seconde, wat je met een beetje goede wil als realtime feedback kunt beschouwen.

Overigens vind je op de site van Nirsoft ook de gratis tool Ipnetinfo, inclusief vertaling. Wanneer je nu eerst Ipnetinfoo opstart (houd het hoofdvenster geopend) en vervolgens Currports uitvoert, krijg je bovendien whois-gegevens doorgestuurd over de externe IP-adressen aan de andere kant van je verbindingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business