Nieuws

Freeraser 1.0.0.23

Je gooit een bestand in de prullenmand, en voor alle zekerheid maak je die ook nog eens leeg. Zo weet je tenminste dat niemand nog dat bestand kan inkijken, toch?

Niet bepaald, er bestaan namelijk genoeg (gratis) tools waarmee je een ‘gewist’ bestand alsnog weet op te diepen. Freeraser geeft je wél de garantie dat gewist ook echt gewist betekent.

Elke byte van het behandelde bestand wordt namelijk door willekeurige bytes overschreven, zodat van terughalen geen sprake meer is. Zo’n bestand kielhalen doe je door het naar het nieuwe prullenmand-pictogram te verslepen of door in het contextmenu ‘Bestand selecteren voor vernietiging’ te kiezen.

[download_file]

Het is overigens perfect mogelijk verschillende bestanden en/of mappen tegelijk te shredden. Je bepaalt zelf hoeveel keer zo’n bestand wordt overschreven: de modus Snel houdt het op één keer, Geforceerd gaat er drie keer over en Ultiem leeft zich uit met maar liefst 35 overschrijvingen.

Goed om te weten voor wie vaak op verschillende computers werkt: Freeraser bestaat ook in een draagbare versie, zodat de tool zich zonder installatie direct vanaf je usb-stick laat aanspreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business