Nieuws

Jumplist-Launcher 7.21

Bij de ontwikkeling van Windows 7 is er heel wat aandacht besteed aan de taakbalk onder aan het scherm. Met Jumplist-Launcher maak je dit nog functioneler en stop je al je favoriete programma’s en bestanden achter één pictogram.

De klassieke Windows-taakbalk werd flink onder handen genomen in Windows 7, en kreeg veel nieuwe functies. Zo krijg je bij een rechtsklik op bijvoorbeeld het Word-pictogram een lijst van recent geopende documenten en zie je je favoriete mappen als je hetzelfde doet met het pictogram van Windows Verkenner.

Maar met Jumplist-Launcher maak je je taakbalk nog nuttiger, en het tooltje neemt bovendien weinig plaats in op de soms overvolle taakbalk.
Dit programma is niet veel meer dan een bundeling van snelkoppelingen die netjes weggewerkt worden in de taakbalk van Windows 7. Geniaal in al zijn eenvoud, en het wordt al snel onmisbaar.

[download_file]

Je kunt mappen, bestanden en programma’s toevoegen en onderbrengen in groepen die je zelf kiest. Ook de naam van de snelkoppeling en de volgorde laten zich makkelijk aanpassen.

Parameters en websites
De makers hebben ook rekening gehouden met mensen die programma’s opstarten met bepaalde parameters. Die kun je dan ingeven in een extra veldje. De snelkoppelingenlijst hoeft zich overigens niet te beperken tot alleen maar tools die op je computer staan. Je kunt ook websites linken die dan opgestart worden in je standaardbrowser.

Vervolgens rest er je weinig meer dan het Jumplist-Launcher op je taakbalk vast te pinnen, zodat het in het zicht zit steeds wanneer Windows wordt opgestart. Een gewone klik brengt het instelmenu op de voorgrond, met een rechtermuisklik krijg je een overzicht van je zelfgekozen snelkoppelingen.

Windows 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business