Nieuws

Spacesniffer 1.1.2.0

Spacesniffer is een uitgelezen tool voor wie snel een goed overzicht wil krijgen van het schijfruimtegebruik. Het programma brengt je schijf namelijk in kaart.

Elke map wordt door een gekleurd vlak voorgesteld. Hoe meer schijfruimte de map in beslag neemt, hoe groter het vlak. Zo krijg je meteen zicht op welke mappen de grootste ruimtevreters zijn.

Klik je zo’n vlak aan, dan daal je dieper af tot op bestandsniveau. Net als bij de Windows Verkenner kun je vervolgens een contextmenu oproepen van waaruit je geselecteerde bestanden kunt openen, verwijderen, kopiëren, enzovoort.

In tegenstelling tot de meeste andere ‘schijfmapping-tools’ toont Spacesniffer de situatie nagenoeg in realtime. Dat kan bijvoorbeeld zijn nut hebben als er plots veel schijfbeweging is en je wilt te weten komen welke bestanden op de achtergrond gewist of aangemaakt worden.

Handig is ook de filteroptie, waarbij je bijvoorbeeld kunt aangeven dat je alleen bestanden vanaf een bepaalde grootte of datum wilt zien, of met bepaalde extensies of bestandsattributen. Met behulp van sneltoetsen kun je geselecteerde mappen of bestanden van een specifieke kleur (‘tag’) voorzien en naderhand ook op deze getagde items filteren.

Spacesniffer is gratis, en je kan het downloaden op de site van de makers.

SpaceSniffer 1.1.2.0

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business