Documentspecialist Xerox kondigt de benoeming aan van Jo Van Onsem tot algemeen directeur van Xerox België-Luxemburg. Van Onsem stond al sinds 2007 aan het hoofd van Xerox Nederland. Xerox benadrukt dat het uitoefening van beide managerfuncties niet tot gevolg heeft dat er één entiteit voor de Benelux wordt opgericht. Xerox Holland en Xerox België-Luxemburg blijven […]

Advertentie

Documentspecialist Xerox kondigt de benoeming aan van Jo Van Onsem tot algemeen directeur van Xerox België-Luxemburg. Van Onsem stond al sinds 2007 aan het hoofd van Xerox Nederland. Xerox benadrukt dat het uitoefening van beide managerfuncties niet tot gevolg heeft dat er één entiteit voor de Benelux wordt opgericht.

Xerox Holland en Xerox België-Luxemburg blijven zelfstandig en worden elk apart op hun resultaten beoordeeld. Van Onsem volgt Patrick Murciani op. Hoe diens verdere carrière loopt, wordt later bekend gemaakt, zegt Xerox in een persbericht.
 
Jo Van Onsem is licentiaat Lichamelijke Opvoeding, maar werkt al sinds 1987 bij Xerox. Eerst als commercieel medewerker, later als sales manager en manager van de nieuwe afdeling Document Services Industry. Hij was ook een tijd directeur marketing en operations van Xerox Belux. Tussendoor behaalde hij een titel als Executive MBA aan de Flanders Business School, en studeerde hij ook management en marketing bij Insead en de Cranfield Business Management School (Engeland).
 
In 2001 vertrok hij naar Duitsland om er deel uit te maken van een internationaal team dat de nationale merkbekendheid van Xerox moest vergroten. Omwille van zijn succes in de functies van respectievelijk algemeen directeur van de divisie PSG (Production Systems Group) en de divisie XGS (Xerox Global Services) werd hij in 2007 aangesteld tot algemeen directeur van Xerox Nederland. Per 1 januari werd hij dus ook algemeen directeur van Xerox Belux.