Nieuws

HP gaat 324 Belgen ontslaan

De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard kondigt vandaag het ontslag van 324 werknemers in België aan. Dat is dertien procent van de arbeidspopulatie bij HP in ons land.

Maar het staat niet vast of 324 ook het definitieve cijfer wordt. De vakbonden lieten al verstaan dat ze dat cijfer naar beneden bijgesteld willen.

“De komende weken wordt meer toelichting gegeven over welke posities en functies daarbij mogelijk betrokken zijn, en zal HP de vakbonden over het voorgenomen plan tot herstructurering raadplegen”, zo meldt HP in een persbericht.

De Service Desk in Mechelen, waar het overgenomen bedrijf EDS actief was, zal overgedragen worden naar HP CDS, een dochterbedrijf van HP. De overdracht zal een weerslag hebben op meer dan tweehonderd mensen.

Meer dan verwacht
Eind oktober 2009 raakte al bekend dat er in België honderdvijftig jobs op de tocht stonden in de Belgische vestiging. Uiteindelijk blijkt dat het cijfer meer dan dubbel zo hoog ligt.

Het Belgische banenverlies is een onderdeel van een internationaal plan waarbij 5.700 Europese ontslagen zullen vallen.

Boven op integratie EDS
HP nam in september van 2008 EDS (Electronic Data Systems) over, wat ook al resulteerde in een reeks van 9.300 ontslagen in Europa. In oktober van dat jaar werd duidelijk dat in België de klappen in de hoek van EDS zouden vallen.

Er werd toen beslist om tweehonderd mensen bij EDS te ontslaan, tegenover 24 bij HP. De integratie tussen HP en EDS werd officieel afgerond in november van vorig jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business