Elektronicagigant LG Electronics Benelux benoemt Bjørn Berg-Andersen (40) tot president van LG Electronics Benelux. Berg-Andersen werd eind 2008 aangetrokken als chief operating officer, maar draagt nu de volledige eindverantwoordelijkheid voor LG Electronics Benelux. Als president volgt hij B.H. Kim op, die een Europese functie opneemt. De aanstelling van Berg-Andersen als president van LG Electronics Benelux […]

Elektronicagigant LG Electronics Benelux benoemt Bjørn Berg-Andersen (40) tot president van LG Electronics Benelux. Berg-Andersen werd eind 2008 aangetrokken als chief operating officer, maar draagt nu de volledige eindverantwoordelijkheid voor LG Electronics Benelux. Als president volgt hij B.H. Kim op, die een Europese functie opneemt.

De aanstelling van Berg-Andersen als president van LG Electronics Benelux past in de groeistrategie van het bedrijf. Onderdeel van deze strategie is de overgang van een productgerichte organisatie naar een marketingorganisatie. Door de lokale managementstructuren te versterken wil LG de band met regionale markten en zijn consumenten aanhalen. Berg-Andersen is de eerste Nederlander die aan het hoofd komt van LG Electronics Benelux en een van de eerste vijf niet-Koreaanse Presidenten die LG wereldwijd heeft benoemd.
 
Voordat Berg-Andersen bij LG Electronics in dienst kwam, was hij algemeen directeur Nederland bij Reckitt Benckiser, producent van huishoudelijke artikelen en producten voor gezondheid en persoonlijke verzorging. Bij dat bedrijf was hij tien jaar aan de slag in diverse rollen. Eerder werkte hij zes jaar bij Procter & Gamble in diverse sales- en marketingfuncties.