Het Slovaakse beveiligingsbedrijf ESET stelt een nieuwe versie van zijn ESET Smart Security Suite ter beschikking van bèta testers. De bèta test periode loopt tot de officiële lancering van Smart Security 4.2, die gepland is voor het eerste kwartaal van dit jaar. ESET Smart Security is bedoeld om een complete bescherming te bieden tegen malware […]

Advertentie

Het Slovaakse beveiligingsbedrijf ESET stelt een nieuwe versie van zijn ESET Smart Security Suite ter beschikking van bèta testers. De bèta test periode loopt tot de officiële lancering van Smart Security 4.2, die gepland is voor het eerste kwartaal van dit jaar.

ESET Smart Security is bedoeld om een complete bescherming te bieden tegen malware door de combinatie van antispyware, een personal firewall, antispam en de NOD 32 antivirus software. De belangrijkste modules van de suite werden nu verbeterd op vlak van de stabiliteit en de prestaties van de software. Nieuw is ook de ondersteuning van Windows Automated Installation kit 2.0 voor Windows 7 en de Mozilla Thunderbird 3 e-mail client.
 
Een van de belangrijkste vernieuwingen is de Trusted Zone Authentication, specifiek ontworpen voor de beveiliging van mobiele computers. De authenticatie gebeurt ofwel door de authenticatieserver in het netwerk te identificeren of door de parameters van het LAN te veranderen. In deze nieuwe versie kan de gebruiker zelf regels creëren en snel van de ene naar de andere overschakelen om de instellingen van de firewall te wijzigen afhankelijk van zijn noden.
 
ESET lanceert eveneens een bèta versie voor publieke testen van ESET Remote Administrator 4. Dat is een hulpmiddel voor de makkelijke installatie, het beheer en de update op afstand van ESET-producten in een LAN of een WAN. De verbeteringen in de nieuwe versie zijn er vooral gericht om het product beter bruikbaar te maken in grote organisaties.
 
De producten van ESET worden in de Benelux verdeeld door de Luxemburgse distributeur MGK Technologies.