Nieuws

Thuisnetwerken zijn vooral draadloos

Heel wat van de thuisnetwerken die in België aangelegd zijn, zijn draadloos. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat ons zusterblad PC Magazine voerde onder zijn lezers. In meer dan 60% van de gevallen is minstens een deel van het netwerk draadloos.

Van de meer dan 1300 deelnemers aan het onderzoek, gaf 41 procent aan dat hun netwerk draadloos is via 802.11 a, b of g. Nog eens 22% zegt dat zijn draadloos netwerk gebruik maakt van 802.11n. Opvallend is ook dat zeventien procent van de deelnemers aan de enquête gebruik maakt van netwerken via het elektriciteitsnet.
 
De netwerken bij de consument thuis worden in de eerste plaats gebruikt voor het delen van bestanden (28%)en het delen van een printer (28%). Zeventien procent gebruikt het netwerk voor zijn backups, nog eens twaalf procent zet zijn netwerk in voor het streamen van video en muziek of het afspelen van foto’s. Twee procent zegt zijn netwerk ook te gebruiken voor camerabewaking.
 
Van de ondervraagden blijkt 63% nu al een netwerk te hebben, terwijl nog eens zestienprocent van plan is er een aan te leggen. De apparaten die nu aangesloten zijn op het netwerk zijn in de eerste plaats netwerkschijven, een NAS of een homeserver (28%), terwijl ook spelconsoles (16%), smartphones (13%) en mediastreamers (13%) populair zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business