Nieuws

Mitel werkt zonder distributeurs

Telecomspecialist Mitel gaat het ook in België zonder distributeur doen. Daarmee volgt de Benelux-vestiging de internationale strategie om in een 1-tier model te gaan werken.

Nog tot eind april verdeelt Toptel/Televersal de producten van Mitel in België. Vanaf 1 mei werkt Mitel rechtstreeks met zijn resellers en integratoren in België. “De projecten waar wij op werken, worden steeds complexer en bovendien is er een verschuiving van onze producten van hardware naar software,” zegt country manager Jozef Van Royen van Mitel België. “Dat maakt het een stuk minder evident om via een distributeur te werken. We volgen liever de projecten rechtstreeks op via onze resellers en integratoren.”
 
Omdat de relatie met Toptel, dat begin vorig jaar overgenomen werd door Televersal, nog zo jong was, is de impact van de uitschakeling van de distributeur niet zo groot, denkt Van Royen. Een aantal resellers kochten hoe dan ook rechtstreeks bij Mitel in. “We hebben geen stockproblemen. Software wordt toch via licenties geregeld en de hardware kunnen we altijd binnen enkele dagen leveren. Voor het houden van stock hebben we dus ook al geen distributeur nodig.”
 
Mitel nam in België pas anderhalf jaar geleden een nieuwe start, en Van Royen blikt tevreden terug. “We hebben een stuk aan naamsbekendheid gewonnen. Zowel eindgebruiker als resellers komen nu spontaan naar ons toe, dat betekent toch dat we aanvaard worden in de markt.” Het bedrijf telt nu een tiental resellers, en voorlopig houdt Mitel dat aantal zo. “De meeste van deze resellers zitten nog in een opstartfase, en we willen er eerst voor zorgen dat zij zo succesvol mogelijk zijn eer we naar een uitbreiding van het aantal resellers zoeken.”
 
In 2010 verwacht Van Royen in de Belgische markt een groei via onder meer de relatie met VMware. Verder ziet hij ook goede perspectieven voor het hosted platform MICD dat resellers kunnen gebruiken om managed services aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business