Nieuws

Orange-baas: 'Cloud computing wordt lange rit'

“Het heeft tien jaar geduurd alvorens internet ten volle tot ontwikkeling kwam. Reken maar dat we als ICT-industrie ook voor cloud computing evenveel tijd nodig zullen hebben.” Dat vertelde Barbara Dalibard, president en CEO van Orange Business Services op een Europese persbijeenkomst, waar haar eigen afscheid werd aangekondigd.

Het zat Orange Business Services overigens niet echt mee op het persevenement van enkele dagen geleden. Niet alleen was het door de sneeuwval erg moeilijk om alle journalisten ter plaatse te krijgen, erger was dat aan de vooravond van het evenement uitlekte dat CEO Barbara Dalibard het bedrijf verlaat en ingaat op een aanbod van de Franse spoorwegen.

Door dat alles verschoof de boodschap van Orange wat naar de achtergrond. Het bedrijf trekt als globale telecomoperator helemaal de kaart van cloud computing. De komende 24 maanden lanceert Orange een groot aantal nieuwe cloudcomputingdiensten, gaande van infrastructuurtoepassingen tot realtime zakelijke applicaties.

Toch wordt de uitrol van clouddiensten, voor de gehele IT-industrie, een lange rit, benadrukte Dalibard. “Net zoals het tien jaar heeft geduurd alvorens internet ten volle tot ontwikkeling kwam. Maar telecombedrijven zullen in dit verhaal een vooraanstaande rol in spelen”, voorspelt ze. Orange is het belangrijkste merk van France Telecom, één van de grootste telecommunicatieaanbieders ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business