Nieuws

Bell Micro biedt kmo's 'Fast Start' met compleet ERP-systeem

Gespecialiseerd distributeur Bell Micro neemt de Fast Start-oplossing van IBM en SAP op in zijn portfolio. Hiermee speelt de distributeur in op de toenemende vraag onder kmo’s naar een kosteneffectieve en betrouwbare ERP-oplossing.

Binnen het Fast Start-programma bieden IBM en SAP een totaaloplossing met voorgeconfigureerde IBM-hardware en SAP Business All-in-One, het ERP-systeem van SAP voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dankzij de Fast Start-benadering kan een kmo al binnen enkele weken beschikken over een volledig werkend en op de sector afgestemd ERP-systeem dat weinig beheer vraagt en dankzij de geoptimaliseerde IBM-hardware zeer betrouwbaar is.
 
Resellers kunnen onmiddellijk bij Bell Micro terecht voor deze gecombineerde oplossing. Deze bestaat uit een IBM BladeCenter S-configuratie waarop naast het besturingssysteem SUSE Linux een SAP-installatiewizard is geïnstalleerd. Resellers kunnen met de wizard het SAP-systeem zo installeren, dat het volledig aansluit bij de eisen en wensen van de klant. Voor wat betreft databases kunnen klanten kiezen uit IBM DB2 of SAP MaxDB.
 
Fast Start is een initiatief van SAP om zijn ERP-oplossing ook beschikbaar te maken voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het Business All-in-One-systeem van SAP biedt alle functionaliteit om kernprocessen binnen de onderneming te ondersteunen, variërend van financiële administratie en verkoop tot en met logistiek en productie. Door deze oplossing te combineren met de geavanceerde BladeCenter-technologie van IBM, ontstaat een zeer kosteneffectief systeem dat schaalbaarheid combineert met flexibiliteit en betrouwbaarheid.
 
“Een van de belangrijkste voordelen voor eindgebruikers van deze voorgeconfigureerde omgeving is ongetwijfeld de snelheid van implementatie”, zegt Fernand Rimaux, general manager Enterprise Division Belgium and Luxembourg bij Bell Micro. “Zonder de Fast Start-aanpak kan een SAP-implementatie makkelijk enkele maanden in beslag nemen. Wie kiest voor deze combinatie van SAP en IBM, weet zich in zeer korte tijd verzekerd van een zeer hoogwaardig en kosteneffectief ERP-systeem. Met deze nieuwe toevoeging aan ons portfolio bieden we onze resellers een uitgelezen kans om zich te onderscheiden in de kmo-markt.”
 
“Het Fast Start-concept speelt direct in op een dringende wens van kmo’s naar optimale ondersteuning van hun bedrijfsprocessen tegen lage operationele en beheerkosten”, zegt Tine Vandenbreeden, head of channel bij SAP Belgium and Luxembourg. “Door deze samenwerking met IBM en Bell Micro kunnen kmo’s gebruikmaken van dezelfde hoogwaardige functionaliteit die lange tijd uitsluitend voorbehouden was aan grote organisaties.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business