Nieuws

Kaarten verdeeld voor videoconferencing

Nu Logitech Lifesize wil overnemen, Cisco eerder al aangaf in zee te gaan met Tandberg en ook Sony zich al roerde, lijken de lijnen in de markt voor videoconferencing stilaan te zijn uitgezet.

Hardwareleverancier Logitech wordt de nieuwe eigenaar van Lifesize Communications. Dat bedrijf levert producten voor het voeren van videoconferenties, zoals videocomputers (codecs), software en camera’s. Met de overname is een bedrag van 405 miljoen dollar gemoeid.

Logitech is vooral bekend als fabrikant van computermuizen en webcams, maar is ook vrij actief op het vlak van communicatie van pc naar pc. Met deze overname wordt het speelveld van Logitech alvast uitgebreid.

Cisco koopt Tandberg
Meteen gaat het behoorlijk hard in de markt voor videoconferencing. Netwerkspeler Cisco Systems gaf eerder al aan Tandberg, een andere specialist in videoconferenties en concurrent van Lifesize, over te nemen voor drie miljard dollar.

Cisco verdeelt al een tijdje Tandberg-producten, maar het heeft zich tot nu toe voornamelijk toegelegd op high-end Telepresence-technologie aan de ene kant en persoonlijke desktopsystemen aan de andere. Met de acquisitie van Tandberg wil Cisco dan weer de leemte in zijn portfolio opvullen, zeg maar het gat tussen die highdefinitionvideokamers van 300.000 dollar en de zogenaamde businessversie van Skype.

Sony in zee met Teleportel
Eerder werd ook al bekend dat Sony in zee gaat met Teleportel, een specialist in 3D-videoconferencing van Belgische origine. Ook een aantal telecompartijen zoals Easynet biedt intussen diensten rond videoconferencing aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business