Nieuws

Intel, met de i van innovatie

Innovatie, dat was het sleutelwoord op de Intel Channel Conference die Intel begin november hield in Brussel. Belgische systeembouwers en partners kunnen de innovaties van Intel aangrijpen om daar hun voordeel mee te doen.

 
Nieuw verhaal
“Deze innovaties bieden veel kansen voor onze resellers,” zegt Edwin Peters, die recent Guy Janssens opvolgde als baas van het zeskoppige channel team van Intel Benelux. De snelle opeenvolging van nieuwe processoren zorgt er inderdaad voor dat resellers deze innovaties ook kunnen verkopen aan hun klanten. Op de conferentie ging het onder meer over nieuwe technologieën als 32 nanometer (de opvolger van 45 nm), maar ook over de stroom aan nieuwe processoren als de Intel Core i7. Misschien nog veel zichtbaarder dan deze technologieën is de extra push die Intel ook geeft aan de SSD-markt. Intel verwacht veel van solid state disk. “Volgend jaar is een jaar waarin aan de bewustwording moet worden gewerkt,” zegt Peters. De echte kenners weten al wat SSD kan betekenen voor de gebruiker, nu komt het er op aan ook alle andere consumenten te overtuigen. “SSD geeft de reseller ook een nieuw verhaal dat hij kan vertellen aan zijn klanten. Aan SSD zijn er veel voordelen, zoals de betrouwbaarheid, de snelheid en het lage energieverbruik. Vooral dat laatste is heel belangrijk voor de notebookmarkt, want een lange autonomie van de batterij blijft een belangrijke eis van de gebruiker. Intel komt binnenkort ook met een SSD van 40 Gb op de markt. Die is in de eerste plaats bedoeld als ‘boot’-schijf en zou volgens Amerikaanse technologiesites in januari beschikbaar zijn. Ook aan de andere kant van het spectrum werkt Intel aan SSD’s met een aanzienlijk grotere capaciteit.

Lokale acties

Dat Intel het kanaal belangrijk vindt, mag blijken uit de vele acties die de laatste tijd gelanceerd werden. Zo was er de Intel Core Custom Challenge, waarbij ‘pd-modders’ uitgedaagd worden om een zo innovatief mogelijke pc te bouwen rond de Core i7. “Deze acties zijn in de Benelux een groot succes. Op de internationale site voor deze actie komen er het meeste bezoekers uit de Benelux, alleen de VS zelf scoren beter. Dat succes betekent ook dat er zeker met de Benelux rekening gehouden wordt bij de lancering van nieuwe dergelijke acties.” Een wedstrijd als deze moet er voor zorgen dat de resellers meer componenten kunnen verkopen. Vooral in de gaming markt doet deze challenge het goed.
 
Intel blijft ook volop de kaart trekken van de lokale pc-bouwers. “Er zijn er minder dan vroeger, maar ze halen toch mooie volumes,” weet Peters. “Ze hebben zeker nog een plaats naast de A-merken. Lokale pc-bouwers kunnen flexibel inspelen op nieuwigheden die we aankondigen.” Een lokale speler kan sneller zijn productie omschakelen dan een grote fabriek. Ook voor de Belgische pc-bouwers komen er nieuwe promotionele acties van Intel, zoals recent de ‘Kiezen is leuk’-campagne: met die actie benadrukte Intel dat lokale pc-bouwers makkelijker een systeem op maat kunnen bouwen voor de gebruiker. “Nu het channel-team weer voltallig is, mogen onze Belgische partners zeker nieuwe acties verwachten.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business