Nieuws

Bank J. Van Breda maakt documenten papierloos

De gespecialiseerde bank voor zelfstandigen Bank J. Van Breda gaat zijn administratie papierloos maken. Klanten kunnen rekeningen openen, beleggen en advies krijgen zonder één vel papier.

Het is mogelijk een rekening te openen, zonder één krabbel op papier te moeten zetten. Het contract wordt gewoon ondertekend met de eID, wat even goed rechtsgeldig is. Het is ook mogelijk om te handtekenen op een tablet-pc. Maar bij dat systeem moet er toch nog steeds één papier getekend worden waarin klanten zeggen dat de handtekeningen op de pc geldig zijn.

Niet via internet
In het verleden gaven de internetbanken Rabobank.be en Keytrade Bank al aan dat ze een papierloos contract wilden met hun klanten. Ze zijn nu in snelheid gepakt door Bank J. Van Breda.

Toch is er een groot verschil met wat de internetbanken doen. Bank J. Van Breda werkt namelijk niet via het internet. Om een rekening af te sluiten, moet de klant nog steeds fysiek in dezelfde ruimte zijn als de bankier, wat zowel kan in het bankkantoor als bij de klant. De bankier neemt gewoon zijn draagbare tablet-pc mee, als hij op verplaatsing werkt.

Specifieke hardware
Voor de papierloze administratie heeft Bank J. Van Breda specifieke hardware aangekocht. Het zijn tablet-pc’s van Dell, laptops met een aanraakscherm. Het is nodig om een tablet-pc te hebben, zodat de klanten een handtekening op het scherm kunnen zetten met een pen. Die technologie is geleverd door BTR uit Boom.

Er is ook een eID-kaartlezer, zodat ook met de elektronische identiteitskaart getekend kan worden. De tablets maken een verbinding met het internet via een 3G-verbinding van Proximus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business