Nieuws

80 nieuwe webwinkels per maand

Elke maand komen er ongeveer tachtig nieuwe Belgische internetwinkels bij, zegt betalingsprovider Ogone in de krant De Morgen. Vaak gaat het om echte winkels die ook online gaan verkopen.

Volgens Ogone kunnen we van een grote toename in netwinkels spreken, met tachtig nieuwe winkels per maand. En Ogone kan het weten, want het bedrijf levert het betalingssysteem dat door 85 procent van de Belgische internetwinkels wordt gebruikt.

Vorig jaar werden er 6,9 miljoen aankopen gedaan op Belgische koopsites. Dat is 42 procent beter dan in 2007, ondanks de economische crisis. Alle Belgische webwinkels samen haalden een omzet van 590 miljoen euro met hun onlineactiviteiten.

Kleine winkels trekken online
"Het gaat vooral over kleine, fysieke winkels die stilaan vonden dat ze toe waren aan een aanwezigheid op het internet”, vertelde Pierre Willaert, algemeen directeur bij Ogone aan De Morgen. Er zijn ook grotere ketens die een online winkel openden, zoals A.S. Adventure. Zij zien het als een aanvulling voor de fysieke winkelactiviteiten.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business