Nieuws

Oracle mag MySQL waarschijnlijk houden

Eurocommissaris voor concurrentie Neelie Kroes heeft constructieve gesprekken met Oracle over MySQL. In een mededeling laat ze weten dat ze optimistisch is over een bevredigende oplossing.

Oracle heeft volgens Europa nieuwe informatie verschaft over zijn overname van Sun, eigenaar van MySQL. De databankreus zou een reeks maatregelen bekend hebben gemaakt die de klanten, ontwikkelaars en gebruikers van MySQL ten goede komen.

“De Europese Commissie kan bevestigen dat het constructieve gesprekken met Oracle heeft aangegaan over de handhaving van MySQL als een concurrerende kracht in de databankenmarkt […]”, zo schrijft Kroes in een persbericht.

Maatregelen
Oracle heeft de Commissie dus beloofd om maatregelen te nemen ter bescherming van iedereen die gebruikmaakt van Oracle.

De Commissie beschrijft de nieuwe elementen waar Oracle mee voor de dag is gekomen. Het gaat om “Oracles contractueel bindende initiatieven voor verkopers van database-engines over het niet afdwingen van zijn intellectuele eigendom”. Als tweede haalt de Commissie aan dat de voorwaarden van bestaande commerciële licenties tot vijf jaar verlengd kunnen worden.

Elegant einde?
Commissaris Kroes heeft haar tanden laten zien in de zaak tegen Oracle, maar deze mededeling lijkt de eerste stap van een elegante exitstrategie voor de Commissie. En daarbij is het zeer waarschijnlijk dat Oracle MySQL mag behouden.

Zo benadrukt de Commissie: “Concurrentiecommissaris Kroes herinnert aan en bevestigt haar uitspraak van 9 december 2009 dat ze optimistisch is dat de zaak een voldoening gevende uitkomst zal hebben.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business