Nieuws

Advocaat Oracle heeft vertrouwen in EU-zaak

Een advocaat van Oracle heeft vertrouwen in de verdediging van de plannen om Sun over te nemen voor 7,4 miljard dollar.

Europa onderzoekt op dit ogenblik of Oracle Sun wel in zijn geheel mag overnemen, compleet met openbrondatabank MySQL. Om die overname te verdedigen, heeft Oracle gisteren zijn zaak bepleit bij de Commissie.

“Er is een berg consistent bewijsmateriaal voor elk van onze sleutelclaims. Als we succesvol zijn met één ervan, is er geen zaak meer,” zei Advocaat Thomas Vinje tegen Bloomberg.

Voor- en tegenstanders
Op de hoorzitting zouden zowel voor- als tegenstanders aan bod komen. Er was voorzien dat concurrenten SAP en Microsoft vandaag hun bezorgdheid over de overname kwamen toelichten. In het kamp van de tegenstanders zat ook Monty Program, een Finse databankenmaker die zich baseert op MySQL.

Bij Oracles medestanders zit Eben Moglen, een van de toplui bij openbronbelangengroep Software Freedom Law Center. Ook Ericsson schaarde zich aan de kant van Oracle.

Oracle gelooft in zijn kansen deze zaak te winnen. Advocaat Vinje zei dat hij “verdomd vrij zeker” was van zijn kansen. Tegen 27 januari zou Europa een uitspraak moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business