Nieuws

Twitter-oprichter start microbetalingen

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter, heeft met een eigen bedrijf een systeem opgezet voor kleine betalingen. Daarvoor heeft hij een speciale kaartlezer die past op de geluidsuitgang van de Iphone en de Ipod Touch.

Square, zoals het bedrijf en het product heet, bestaat niet alleen uit software. Het biedt een kleine plastic kaartlezer aan die net past in de 3,5 millimeter geluidsuitgang. Momenteel is de toepassing er uitsluitend voor Apple-producten, maar afgaande op de vacatures bij Square lijkt het er op dat Android en Blackberry binnenkort volgen.

Voor golfleraren
Op Le Web, een internetconferentie die momenteel in Parijs plaatsvindt, heeft Dorsey zijn product voorgesteld. Volgens AFP vindt hij het concept vooral interessant voor kleine bedragen, zoals het betalen van babysitters of golfinstructeurs. Hoe groot die ‘kleine bedragen’ zijn is onduidelijk, wetende dat een golfleraar al snel 20.000 tot 55.000 dollar per jaar kan opstrijken.

Het lijkt er op dat Dorsey met zijn toepassing vooral mensen wil benaderen die geld ontvangen, maar geen eigen zaak of betalingsinfrastructuur hebben.

Nut?
De vraag blijft wie op de toepassing zit te wachten. Mensen betalen al tien jaar lang via het internet, lang voor er kaartlezers werden gebruikt. Bovendien zijn er al verschillende platformen voor kleine of mobiele betalingen. Een van de bekendste voorbeelden is Paypal, een dochterbedrijf van Ebay.

Maar ook Belgacom heeft met Ping Ping een eigen systeem voor gsm-betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business