Nieuws

Openbron voor business intelligence groeit snel

Openbronsoftware voor business intelligence (BI) raakt volgens onderzoeksbureau Gartner steeds meer ingeburgerd. Tegen 2012 wordt er een vervijfvoudiging verwacht.

Qua functionaliteit moet openbronsoftware nog steeds onderdoen voor commerciële software, oordeelt Gartner. Het wordt zelfs amper gezien als een standaard in de BI-sector. Toch groeit het aantal installaties aanzienlijk.

Het opkomende succes van openbron BI is een zeer recent verschijnsel. “Slechts heel weinig organisaties keken naar openbron BI tot 2004, laat staan dat ze het voor een groot aantal gebruikers gebruikten”, zegt Andreas Bitterer, vicepresident voor research bij Gartner, in een persbericht. “Maar deze niche heeft zich mooi ontwikkeld, en heeft een consistente groei over de laatste jaren uitgebouwd.”

Gemiddeld 30.000 dollar
Een gemiddeld BI-contract met openbronsoftware is goed voor 30.000 dollar per jaar. Toch zijn er contracten die daar ver bovenuit komen, tot 500.000 voor een meerjarencontract. Dat komt in de buurt van de omvang van aanbiedingen met commerciële software.

Gartner ontdekte dat openbronsoftware een ander soort klanten trekt dan de klassieke pakketten. De ingeburgerde commerciële technologie vindt vooral aftrek bij de grote organisaties in de financiële sector en de telecom. Openbron heeft voornamelijk fans bij de overheid, gezondheidszorg en productie-industrie. 
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business