Nieuws

Jo Lernout ontmaskert groot complot

Jo Lernout, de oprichter en voormalige topman van Lernout & Hauspie (L&H), heeft opnieuw een groot complot om zijn nieuwe onderneming ten gronde te richten ontmaskerd.

Een bizar persbericht uit de Filippijnen belandde vanochtend in de mailboxen van de Belgische pers. “Jo Lernout vestigt een nieuw wereldrecord (in het aanwerven van zijn eigen vijanden) maar overwint een groot bedrog en dient klacht in”, is de niet erg bondige titel.

Het persbericht herinnert eerst nog eens aan de trieste ondergang van L&H, en het aansluitende avontuur van Lernout in de Filippijnen. De West-Vlaming ontmoette er zijn nieuwe vrouw en richtte een bedrijf op, MIIA Holding (Hongkong), evenals een Filippijnse onderaannemer, D’MIIA Technologies Phils.

Belgische investeerders investeerden meer dan anderhalf miljoen dollar in aandelen, converteerbare obligaties en leningen. Lernouts nieuwe onderneming werd een groot succes en haalde contracten binnen met grote telecomoperatoren, lezen we verder, en er wordt gepraat met grote namen als Procter & Gamble, Coca-Cola, Cisco en nog veel meer…

Snood plan
Maar dan gebeurde het: drie dikbetaalde medewerkers van Lernout smeedden een snood plan om de software van zijn bedrijf te stelen en het te gebuiken in het zogenaamde ‘i-Agent’-project, zo lezen we.

"Georges Zanellato, Vadim Berman en Philip Van Cleven (…) richtten een nieuw bedrijf op in een poging om er met de kroonjuwelen vandoor te gaan", luidt de staalharde beschuldiging. Maar Lernout bleef waakzaam en slaagde erin om, "met de hulp van de meeste aandeelhouders en zijn belangrijke relaties in de Filippijnen, de orde te herstellen en de activa van het bedrijf te vrijwaren".

Persconferentie
Wie de details van dit spannende spionageverhaal van naaldje tot draadje wil vernemen, wordt vrijdag verwacht op een persconferentie op de Filippijnen, waar Lernout alle "achtergrondinformatie, geluidsopnames en hun transcripties" ter beschikking zal stellen. De pers zal er ook de kans krijgen om te praten met een van de benadeelde aandeelhouders: niemand minder dan Annielyn Lernout, zijn eigen vrouw.

Jo Lernout bevestigt ons telefonisch dat hij vrijdag meer opheldering gaat geven over deze zaak. Het vreemde persbericht is dus alvast geen grap of vervalsing. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business