Nieuws

Exellent-keten is klaar voor Start2surf actie

Terwijl veel resellers klagen dat ze niets zullen verdienen op de door minister Van Quickenborne gelanceerde Start2surf actie, doet de Exellent-keten er alles aan om zoveel mogelijk klanten te werven voor dit initiatief dat de digitale kloof moet dichten.

Minister Van Quickenborne hoopt 100.000 nieuwe gezinnen of personen de weg naar internet te helpen vinden. Met een ruim verslagen persconferentie, folders in de bus bij ieder Belg en een originele reclamecampagne op de radio worden alle mogelijke middel in de strijd gegooid. Exellent scoorde zelf meteen goed: het haalde samen met de minister het nieuwsjournaal, in ‘prime time’. Formule manager Peter Debrouwere toont zich in een gesprek met IT Reseller ieder geval hoopvol over het initiatief.
 
Denken jullie dat deze actie een succes zal zijn? Waarom wel of waarom niet?
We zijn nu al een tijdje bezig met de industrie en de overheid om na te gaan hoe we hier het best mee omgaan. De vorige wave ‘Internet voor Iedereen’ was voor Exellent IT en Exellent Electro een succes op verschillende fronten. We hebben aan die actie veel nieuwe klanten overgehouden. De typische klant was iemand die onze expertise en begeleiding  sterk waardeerde. Toen was het slechts mogelijk om één pakket per productgroep aan te bieden en dit werd door zowel onze leden als hun klanten als een belemmering ervaren. We hebben deze opmerking op het einde  van ‘Internet voor Iedereen’ overgemaakt aan Fedict.
Deze opmerkingen zijn nu , dank zij het door het nieuwe KB van minister Vincent Van Quickenborne, zeer goed ondervangen en dus kan ik namens Exellent zeggen: Ja de actie zal succesvol zijn.
 
Hoe bieden jullie deze pakketten aan?
Exellent is actief met de A brands aan de slag gegaan om een 6 tal “upsell” Built To Order bundels te maken onder het Start2Surf@Home logo. De basis pakketten van deze A brands  zijn voorzien bij onze distributeurs en reeds ingekocht  door een groot aantal Exellent leden.  De upsell toestellen zijn ook ter plaatse. We gaan in onze komende folders deze toestellen actief aanbieden op notebook (gaande van de 499€ na belastingvoordeel tot 699€ en 15.6 tot 18.3” scherm) en op desktop waar we de basisconfiguratie volgen en de upsell toestellen die aangeboden worden door de merken zelf.
 
Indien iemand er naar vraagt, verkopen jullie die dan als pakket, of voeg je er nog andere zaken aan toe, bv een printer, extra software,…
Ja en we hebben op eigen initiatief een actie op poten gezet waar de klant een goeie all in one printer van Epson kan aankopen voor 10€ ipv 89.99€ als hij ingaat op een upsell van internet lijn.
 

Vind u dat u zelf voldoende geïnformeerd bent over deze actie?

Op geregelde tijdstippen heeft de  Exellent centrale met de merken en de ISP contact genomen om een evaluatie te maken. Vlak voor de finalisatie van de actie hebben wij onze opmerkingen kunnen formuleren en is er in de mate van het mogelijke rekening mee gehouden door alle betrokkenen. Op 9 november jl heeft Exellent zijn leden samengebracht in het stadion van Anderlecht en daar een dri uur durende training gegeven aan meer dan 200 personen: winkel uitbaters en hun verkoopspersoneel. Ik stel dus dat de actieve centrales en hun leden inderdaad goed geïnformeerd hun rol naar de markt kunnen waarmaken. Die van ‘een keten van zelfstandige vakhandelaren’ die aan de klant de juiste oplossing voorstellen.

 
We horen vooral veel klachten dat de reseller op deze pakketten geen marge kan maken.
Op de basis pakketten is de marge inderdaad zwaar beperk. Het is dan ook een heel scherp aanbod, met pc + internet + opleiding + antivirus, maar door een goede mix van upsell en het aan trekken van nieuwe klanten groepen (medioren, senioren enz..) en, niet onbelangrijk, het fideliseren van deze nieuwe klanten door het geven van juist advies zal ook deze actie een rendabel initiatief zijn voor onze leden.
 
Krijgen jullie effectief ook vraag naar deze pakketten?
Meer dan vraag, de dag na de persconferentie is onze telefoon beginnen rinkelen om de toestellen te bestellen met Start2Surf pakket inbegrepen. De dagen nadien, met de bedeling van de folder en de brief van Quiconomie.be, is dit enkel maar crescendo gegaan. Als dit zo blijft duren, met de eindejaarsperiode en tijdens de solden, dan durf ik u nu al zeggen dat de 100.000 pc’s die vooropgesteld zijn in de persconferentie snel zullen worden bereikt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business