De gratis Iphone-applicatie Telenet Meter is uit de App Store gehaald. Het Belgische bedrijf Netwalk heeft het programma verwijderd op vraag van Telenet. Met het programma kunnen gebruikers hun resterende datavolume bekijken. Volgens Userbase schendt de applicatie echter het copyright van Telenet, waarna de vraag tot verwijdering volgde. Telenet bevestigt dat laatste aan onze redactie. “Wij […]

Advertentie

De gratis Iphone-applicatie Telenet Meter is uit de App Store gehaald. Het Belgische bedrijf Netwalk heeft het programma verwijderd op vraag van Telenet.

Met het programma kunnen gebruikers hun resterende datavolume bekijken. Volgens Userbase schendt de applicatie echter het copyright van Telenet, waarna de vraag tot verwijdering volgde. Telenet bevestigt dat laatste aan onze redactie.

“Wij hebben de applicatie niet aangemaakt, maar ze draagt wel het Telenet-merk”, licht Telenet-woordvoerster Evelyne Nieuwland toe. “Dat zou bij onze klanten de indruk kunnen wekken dat het om een applicatie van ons gaat.”

Zorgen om veiligheid
De kabelprovider benadrukt dat het vooral inzit met de veiligheid en betrouwbaarheid van de toepassing. Gebruikers geven immers hun gebruikersnaam en wachtwoord op.

Toch is het niet uitgesloten dat de applicatie binnenkort terugkeert. “We bekijken de mogelijkheid om de applicatie onder de Telenet-naam aan te bieden”, zegt Nieuwland. Het bedrijf wil de toepassing dan wel eerst nader bestuderen. “We moeten zeker weten dat de gegevens niet misbruikt worden.”

De Telenet-meter is overigens de enige toepassing die op vraag werd verwijderd. Soortgelijke applicaties, bijvoorbeeld voor Google Android, zijn nog steeds verkrijgbaar.