Nieuws

Printermarkt groeide in derde kwartaal

Onderzoeksbureau IDC stelt een herleving vast in de printermarkt. In het derde kwartaal van dit jaar zijn er 11,6 meer printers geproduceerd door de diverse printerfabrikanten dan in het tweede kwartaal. Tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar was er wel nog een daling met 15%.

Multifunctionele printers vormen nog steeds de meerderheid in het aantal verkochte printers, met een aandeel van 63 procent. In dat onderdeel van de markt was er een groei ten opzicht van vorig jaar van 1,3 procent bij de kleurenlaser multifunctionals. In het tweede kwartaal vertoonde dat marktsegment nog een daling met 6 procent. IDC denkt dat in West-Europa de bodem van de daling bereikt is, met een daling van slechts 12 procent in vergelijking met een jaar eerder. In het tweede kwartaal bedroeg die daling nog 22 procent.
 
IDC stelt vast dat er een zware concurrentiestrijd aan de gang is tussen de diverse leveranciers die elkaar zowel bekampen met lager prijzen als met extra’s die ze bundelen. Het onderzoeksbureau wijst onder meer op bundelingsacties met antivirussoftware van Symantec en het weggeven van cadeaucheques en telefoonkaarten. IDC wijst er ook op dat een aantal printerleveranciers nauwer samenwerken met het indirecte kanaal om hun marktaandeel te verbeteren.
 
HP blijft de koning van de printer, maar ziet zijn marktaandeel wel vier percent zakken, tot 41%. Canon komt op de tweede plaats met een marktaandeel van 19%, een stijging met drie procent. Epson, Brother en Samsung vervolledigen de top 5. Canon en Samsung waren de enige printerleveranciers die hun volume aan printers in het derde kwartaal zagen stijgen, zij het met een voorzichtige twee procent. HP kreeg de zwaarste klappen, met een achteruitgang van 23%, en ook Brother produceerde 17 procent minder printers dan een jaar geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business