Nieuws

SaaSForce verdeelt antivirus McAfee in de cloud

De opkomst van technologieën als cloud computing en security as a service leidt er toe dat ook een nieuw type distributeur ontstaat. Eerder dit jaar werd SaaSForce opgericht, een bedrijf dat een portaalsite opzette waarlangs resellers diensten rond ‘Security as a Service’ kunnen aanbieden.

Security as a Service heeft dit jaar de grote doorbraak gekend. Steeds meer security leveranciers bieden beveiligingsoplossingen aan die niet als pakket op een pc of server moeten worden geïnstalleerd, maar die via het internet als dienst worden aangeboden. De traditionele distributeurs passen hun aanbod aan deze evolutie aan, maar tegelijk ontstaan ook nieuwe distributeurs die inspelen op deze nieuwe manier van zakendoen. SaaSForce is een dergelijk bedrijf. SaasForce biedt de resellers een portaalsite aan die ze kunnen gebruiken om hun eigen privé-cloud op te zetten. SaaSForce wil vooral de complexiteit wegnemen voor de reseller: die kan diverse diensten via één portaalsite aanbieden, die door SaaSForce geïntegreerd werden.
 
Momenteel biedt SaaSforce enkel de antivirus-diensten van McAfee aan, maar het is de bedoeling om in de loop van volgend jaar nieuwe diensten toe te voegen. “We starten met antivirus, omdat die software een hoge maintanance factor heeft: upgrades, licentibeheer,…” zegt sales manager Yves Pauwels van SaaSForce Belux. Als uitbreiding voor 2010 denkt hij onder meer aan het aanbieden van managed firewalls en encryptie. Verder worden ook online backup en message archiving in overweging genomen. Op die manier wil SaaSForce een nichedistributeur worden in de markt voor security as a service. “Door deze diensten aan te bieden willen wij een selectie maken voor de reseller, want zij zien door de bomen vaak het bos niet meer,” zegt Pauwels.
 
Pauwels verwacht vooral bedrijven als klant die naast hun bestaande pakket, bv een boekhoudpakket, ook andere diensten willen aanbieden aan hun klanten. SaaSForce biedt hen gespecialiseerde support via een helpdesk. Naar eigen zeggen heeft SaaSForce nu al een aantal resellers die van de diensten van SaaSForce gebruik maken. “Resellers die met security as a service aan de slag willen, verliezen zich nu vaak in administratie. Dat kunnen wij opvangen. De reseller kan makkelijk en snel zijn eigen portaal opzetten.”
 
Volgend jaar wil SaaSForce het aantal aangeboden diensten uitbreiden. Pauwels benadrukt wel dat ze steeds exclusief willen werken, er komt bijvoorbeeld geen tweede antivirus-leverancier bij. Naarmate SaaSForce extra diensten aanbiedt, kan ook de reseller hier zaken mee doen. “Het is voor hem dan makkelijk om die diensten ook aan zijn klanten aan te bieden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business