Ericsson heeft afgelopen woensdag de eerste versie van zijn gezichtsdetectiesoftware vrijgegeven. Dat staat te lezen op Ericsson Labs. De API of Application Programming Interface biedt je de mogelijkheid zelf innovatieve applicaties te bouwen waarbij gezichten automatisch worden gedetecteerd. De API bestaat uit een Java ME-bibliotheek die je kunt downloaden om zelf aan de slag te […]

Advertentie

Ericsson heeft afgelopen woensdag de eerste versie van zijn gezichtsdetectiesoftware vrijgegeven. Dat staat te lezen op Ericsson Labs. De API of Application Programming Interface biedt je de mogelijkheid zelf innovatieve applicaties te bouwen waarbij gezichten automatisch worden gedetecteerd.

De API bestaat uit een Java ME-bibliotheek die je kunt downloaden om zelf aan de slag te gaan. Als ontwikkelaar krijg je zo veel meer informatie over foto’s die genomen worden met een mobiel toestel. Je weet of er gezichten aanwezig zijn, hoeveel en waar ze zich in de foto bevinden. Als extra kan de API zelf selectiekaders aanbrengen rond de aanwezige gezichten.

Merk wel op dat het hier gaat om gezichtsdetectie en niet om gezichtsherkenning. Met deze software kun je dus perfect een applicatie bouwen die foto’s automatisch tagt; de juiste naam bij de tag plaatsen moet je voorlopig zelf nog doen.

Advertentie